Śniadania składające się z pierniczków, makowca i kawy, względnie sernika i kawy, powoli odchodzą w niepamięć. Staram się "wskoczyć" na swoje stare, sprawdzone żywieniowe tory. Na śniadanie jem jaglankę z owocami albo ukochane jajka sadzone. Oczywiście z chlebem, z którego nie jestem w stanie zrezygnować. Do pracy zabieram koktajle 🍷 i jabłka 🍏. Podczas świąt zostałam obdarowana wielką porcją mrożonych owoców (hurra!), dlatego we wszystkich tegorocznych owsiankach i koktajlach występuje malina w roli głównej. I dobrze, bo uważam że jest jednym z najbardziej fotogenicznych owoców!
Składniki
2 szklanki mrożonych malin
1 duży banan
1 szklanka mleka roślinnego np. migdałowego
1 łyżka domowego masła orzechowego
2 łyżki nasion chia
Czynności
Zamrożone maliny zblendowałam jako pierwsze. Wyjadłam kilka łyżek mrożonej malinowej masy. Do zblendowanych malin dodałam wszystkie pozostałe składniki, blendowałam dalej, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozlałam do szklanek i butelek.
Komentarze
Prześlij komentarz