sobota, 29 kwietnia 2017

Tost z awokado


Tost z awokado i jajkiem to w mojej opinii najlepsze śniadanie jakie istnieje. Przygotowanie tosta zajmuje nie więcej niż 10 minut i jest banalnie proste a jego smak można opisać jednym krótkim słowem. WOW.


Składniki
chleb na zakwasie
dojrzałe awokado
szczęśliwe jajko
łyżeczka soku z cytryny
pieprz, sól

Czynności
Chleb podpiekłam na patelni. Bardzo miękkie awokado rozgniotłam widelcem, skropiłam sokiem z cytryny. Posmarowałem nim upieczony chleb.
Następnie przygotowałam jajko w koszulce. Przetestowałam jego przygotowanie w kuchence mikrofalowej. Metoda działa i jest szybsza niż przygotowanie jajka w garnku, jeśli macie mało czasu, polecam. Jajko ułożyłam na toście z awokado. Posypałam świeżo zmielonym pieprzem i solą. Zjadłam. Dwie sztuki.

1 komentarz: